Απομπομπή ή ανεξαρτητοποίηση ?

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ή ΑΠΟΜΠΟΜΠΗ ?

Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμα της 26ης Ιανουαρίου 2012 της επιστολής του κου Κωνσταντίνου Δαμδημόπουλου περί ανεξαρτητοποίησης του από την παράταξη ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να παραθέσουμε και τα πραγματικά γεγονότα για το συγκεκριμένο θέμα τα οποία ίσως ο κος Δαμδημόπουλος ξέχασε να αναφέρει .
Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ 5 του Ν 3852/2010 και σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο 49 /2008 της Δ/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α του Υπουργείου Εσωτερικών , μία Δημοτική Παράταξη μπορεί να διαγράψει κάποιον δημοτικό σύμβουλο , ο οποίος είναι μέλος της , με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της . Την απόφαση αυτή την υποβάλλει στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο οφείλει να την αναφέρει ενώπιον του συνόλου των μελών του Συμβουλίου και να την κοινοποιήσει στον Γ.Γ της οικείας Περιφέρειας .
Συγκεκριμένα την 27η Οκτωβρίου 2011 , ομόφωνα , τα μέλη της παράταξής μας είχαν υπογράψει την απόφασή τους για την διαγραφή από μέλους της του δημοτικού συμβούλου κου Κων/νου Δαμδημόπουλου την οποία σας επισυνάπτουμε .
Έκτοτε θελήσαμε να δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία στο μέλος μας και δεν υποβάλλαμε την απόφασή μας στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παρά μετά από δύο μήνες , διάστημα κατά το οποίο ο κος Δαμδημόπουλος συνέχισε να παρακωλύει την λειτουργία και της παράταξης και του Δήμου .
Το προεδρείο παρέλαβε την απόφαση την 29η Δεκεμβρίου 2011 την απόφασή μας και την διαβίβασε την 2/1/2012 με έγγραφό του με αρ.πρωτ 3 στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία έλαβε την απόφασή μας με αρ.πρωτ.821/805/5-1-2012 βάσει του οποίου και ενημερώθηκε .
Το προεδρείο όφειλε να ενημερώσει το σώμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και έπραξε στην πρώτη συνεδρίαση του 2012 την 26/1/2012.
Ο κος Δαμδημόπουλος ζήτησε τον φάκελο των θεμάτων του Δ.Σ για να ενημερωθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας και όταν αντελήφθη ότι στον φάκελο υπήρχε και αυτή η απόφαση της παράταξής μας περί αποπομπής έσπευσε άρον άρον να συντάξει την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του και την παρέδωσε στο προεδρείο τρείς ώρες πριν την σύγκλισή του .
Τα συμπεράσματα δικά σας …..
Οι Ενεργοί Πολίτες απέπεμψαν τον κο Δαμδημόπουλο ή ο κος Δαμδημόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε ?
Απορίας άξιο είναι ότι ο κος Δαμδημόπουλος ξέχασε να αναφέρει ότι προηγήθηκε χρονικά η αποπομπή του . Το ξέχασε άραγε?
Απορίας άξιο βέβαια είναι και οι λόγοι για την δήθεν ανεξαρτητοποίησή του , τους οποίους επικαλείται το πρώην μέλος μας και μάλιστα το γεγονός ότι αναφέρεται στο πρόσωπο του μέλους μας και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου , ιδιαίτερα στους τρείς πρώτους λόγους .
Απορίας άξιο είναι επίσης ότι αναφέρει πως κατά την θητεία του ως Αντιδήμαρχος αντάλλασε απλές , εμπιστευτικές και απόρρητες επιστολές με τον Δήμαρχο όταν το γραφείο του ήταν δίπλα στο γραφείο του Δημάρχου και τα χώριζε μία πόρτα .Αλήθεια τι είδους συνεργασία μπορεί να έχει ένας Αντιδήμαρχος με τον Δήμαρχό του με τέτοιου είδους επιστολές ?
Μετά από όλα αυτά την μόνη επιστολή που πρέπει να υποβάλλει ο κος Δαμδημόπουλος κατά την γνώμη μας είναι η επιστολή παραίτησής του από δημοτικός σύμβουλος .
Καμμία κόντρα δεν υπάρχει μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ και του κου Δαμδημόπουλου τουλάχιστον από την μεριά του πρώτου .
Οι κόντρες μεταξύ μας υπάρχουν για ένα και μοναδικό σκοπό .
Το καλό του τόπου μας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ‘’

Advertisements
This entry was posted in Φιλοξενούμενα κείμενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s