ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ

                                                                                                                                                            Μετά από δημοσίευμα το οποίο ανάρτησε η ιστοσελίδα της Νέας Εποχής  οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες Σπετσών για την παρούσα κατάσταση σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα που μας έχει απασχολήσει και προσπαθούμε να επιλυθεί επιτέλους.

Συγκεκριμένα παραθέτουμε τα παρακάτω:

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία φρόντισε να ενεργοποιηθεί ο Ο.Σ.Κ ο οποίος  μέσω του ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ  έκανε τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στα συγκεκριμένα Ο.Τ και στην συνέχεια έκανε χαρακτηρισμό της έκτασης ως σχολικού χώρου .

Έκτοτε η διαδικασία η οποία έπρεπε να ακολουθήσει ήταν να καθοριστεί δικαστικά η τιμή μονάδος για να προχωρήσει η αποζημίωση της απαλλοτρίωσης στους ιδιοκτήτες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αγορά των οικοπέδων και να προχωρήσει ο Ο.Σ.Κ στην σύνταξη μελέτης για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος και στην συνέχεια να δημοπρατήσει την κατασκευή του .

Ο  Ο.Σ.Κ  δεν έχει ακόμα κινήσει  την διαδικασία αυτή και οι λόγοι που επικαλέστηκε ήταν το ότι πρώτον ασχολείται περισσότερο με την διαδικασία συγχώνευσής του με άλλους οργανισμούς του Δημοσίου λόγω του μνημονίου και δεύτερον  της αντικειμενικής αδυναμίας του για εξεύρεση πόρων για την αγορά των οικοπέδων . Ενδεικτικά θα αναφέρoυμε ότι το ποσό που πρέπει να εκταμιευθεί μόνο για την αγορά των οικοπέδων ανέρχεται στο ποσόν των 7.500.000 ευρώ και για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στα 3.000.000 ευρώ .

Επίσης ενδεικτικά θα αναφέρουμε την διατύπωση του προβλήματος που υπάρχει , ότι τα ταμεία του κράτους και κατά επέκταση του Οργανισμού δεν ήταν ποτέ τόσο άδεια από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη .

Επίσης οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και αυτοί από την πλευρά τους δεν κινήθηκαν δικαστικά για να καθοριστεί η τιμή μονάδος και να προχωρήσει ο επί μέρους καθορισμός των αποζημιώσεων της απαλλοτρίωσης για άγνωστους σε εμάς λόγους .

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και μετά από προσωπικές παρεμβάσεις του Δημάρχου προσπαθήσαμε να δώσουμε εναλλακτική λύση στον Ο.Σ.Κ έτσι ώστε να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα της στέγασης του Λυκείου .

Θυμάστε τότε τις διαφωνίες της αντιπολίτευσης για την θέση μας ως παράταξη όσον αφορά το θέμα του  Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε το αίτημα του Δήμου προς το ίδρυμα της Α.Κ.Σ.Σ για το ενδεχόμενο της παραχώρησης του παραρτήματος έτσι ώστε να διαμορφωθεί εκεί ο χώρος της μεταστέγασης του Λυκείου Σπετσών .Τότε είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να δοθεί και αυτή η εναλλακτική για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων όπως και συμβαίνει τώρα .

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι αυτή η επιλογή είναι η πλέον οικονομικά και χρονικά εφικτή .

Έχει προγραμματιστεί λοιπόν , έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας , συνάντηση του Δημάρχου με  την Γενική Διευθύντρια του Ο.Σ.Κ κα Μαθιουδάκη και την Νομική Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ κα Ντότσικα στο προσεχές διάστημα για να δρομολογηθεί η όποια διαδικασία κριθεί ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί . Η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και 7 μήνες αλλά υπήρχε αντικειμενική αδυναμία από τον Ο.Σ.Κ .

ΠΑΡΑΤΑΞΗ » ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ »

Advertisements
This entry was posted in Φιλοξενούμενα κείμενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s