Aπόψεις και ερωτήματα του Αντιδημάρχου Σπετσών , Τζιάμου Κων/νου σε δημοσιεύματα της κας Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή

Ενημερώνομαι και διαβάζω ένα χρόνο τώρα για αυτά που γράφονται στο blog σας και διαπιστώνω ότι όσο περνάει ο καιρός κάνετε επιλογή σε αυτά που γράφετε και δεν νομίζω ότι ενημερώνετε σωστά τους αναγνώστες σας . Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για παραταξιακό blog αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω ειδικά τα δύο τελευταία κείμενά σας . Εγώ δεν είμαι γνώστης της τεχνολογίας αυτής αλλά και ούτε χρόνο έχω τόσο , όσο να μπορώ να ασχοληθώ με αυτά . Ασχολούμαι πρώτιστα με την οικογένειά μου και την δουλειά μου και κατά δεύτερον με τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος , τα οποία καθήκοντα μου απορροφούν αρκετό από τον χρόνο μου με γνώμονα το κοινό καλό για τον τόπο μου .

Από τις δύο τελευταίες αναρτήσεις σας σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και την συνέντευξη του Δήμαρχου στην Νέα Εποχή θα ήθελα να ρωτήσω και να εκθέσω τα παρακάτω:

Γιατί τόση αγωνία και τόση φασαρία να μην διαβαστεί η προσφυγή των τριών δημοτικών συμβούλων ?

Υπάρχει κάποιος λόγος ?

Αφού στηρίζετε την κίνηση αυτή ( της προσφυγής ) και λέτε ότι είναι νόμιμο και σωστό γιατί δεν την υπογράψατε εσείς ως επικεφαλής της παράταξής σας ?

Αυτό που συνέταξαν οι τρείς προσφεύγοντες σύμβουλοι δεν το συνέταξε κάποιος νομικός ? Ή μήπως το συνέταξαν μόνοι τους?

Γιατί δεν μας γράφετε τι είπε ο κος Κρητικός στο δημοτικό συμβούλιο για τον κο Δαμδημόπουλο παρά αναφερόσαστε στα λεγόμενά του για την απογραφή ?

Εσάς δεν σας έκανε εντύπωση η κατηγορία – καταγγελία του κου Κρητικού εναντίον του κου Δαμδημόπουλου ?

Το μόνο που καταλάβατε είναι η αντιπαράθεση της συμπολίτευσης με τον κο Δαμδημόπουλο ?

Όσο για αυτή την αντιπαράθεση μου με τον κο Δαμδημόπουλο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μετά από είκοσι χρόνια θυμηθήκατε το συμβάν αλλά δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε τους τότε τριάντα περίπου υπαλλήλους του Δήμου αν η συνεργασία μου μαζί τους ήταν άψογη . Το γεγονός είναι ότι τότε όλοι χάρηκαν για αυτό που έκανα .

Μας γράφετε για το θέμα σχετικά με τον χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου Σολέϊλ και ιδοκτησίας Βελιώτη . Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία να μην δοθεί . Εσείς γιατί δεν πήρατε θέση και ψηφίσατε ΄΄παρών΄΄ όπως και ο κος Δαμδημόπουλος ? Είναι τυχαίο ή μήπως υπάρχει κάποια συνεργασία επί των θεμάτων ? Δεν έχετε το θάρρος να παίρνετε ξεκάθαρες θέσεις ?

Για το καρναβάλι διαμαρτυρηθήκατε ότι δεν σας ειδοποιήσαμε και ότι σας θέσαμε εκτός δράσης σχετικά με αυτό . Όταν όμως διαπιστώθηκε ότι είχε επιτυχία μας είπατε ότι αρκετοί από αυτούς που έλαβαν μέρος ήταν άτομα δικά σας , από την παράταξή σας . Αυτοί πως το έμαθαν και έλαβαν μέρος ? Μήπως δεν είναι πλέον μαζί σας ?

Κατάλαβαν τίποτα ? Ή μήπως φάσκετε και αντιφάσκετε? Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους συνδημότες μας σε παραταξιακούς και μη παραταξιακούς . Τους βλέπουμε όλους το ίδιο και για εμάς οι εκλογές τέλειωσαν τον Νοέμβριο του 2010 . Αν εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε το αποτέλεσμα βγείτε στον κόσμο και ζητήστε να γίνουν εκλογές . Εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί σας .

Σχετικά με το καρναβάλι κανείς δεν είπε ότι δεν είχαν συμμετοχή πολλοί σύλλογοι αλλά η συμμετοχή τους ήταν στην εθελοντική προσφορά για την επιτυχία του καρναβαλιού . Ο σύλλογος γυναικών εκτός από την εθελοντική προσφορά ανέλαβε και το κομμάτι της άμεσης πληρωμής των εκδηλώσεων .

Εντύπωση επίσης μου προκαλεί το γεγονός ότι δεν αναφέρεστε καθόλου στα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική προσφορά του Δήμου προς τους δημότες .

Και γίνομαι πιο σαφής .

Γιατί δεν αναφέρατε ότι ο Δήμος θα συστήσει γραφείο ανταποκριτή ΟΑΕΔ για να διευκολύνει τους δημότες ?

Γιατί δεν αναφέρατε  ότι ο Δήμος θα συστήσει για πρώτη φορά επίσημα κλιμάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών ?

Γιατί δεν αναφέρατε ότι ο Δήμος θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να εντάξει επαγγελματικά ευπαθή κοινωνικά άτομα?

Γιατί δεν αναφέρατε την πραγματοποίηση του Μίνι Μαραθώνιου 2012 υπό την αιγίδα του Δήμου ?

Γιατί δεν αναφέρατε την ενδεχόμενη πραγματοποίηση εκδήλωσης γιορτής κρασιού μέσα στον Ιούλιο ?

Γιατί δεν αναφέρατε την δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών στον Δήμο για πρώτη φορά ?

Αντί για αυτά μας γράφετε ότι ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο με αντεγκλήσεις , με κατηγορίες , με οξύτητα και με πολεμικό κλίμα .

Αυτά τα δημιούργησε η συμπολίτευση από μόνη της ?

Όσο για το προηγούμενο δημοσίευμα και σχόλιο για τον Δήμαρχο και την παράταξή του εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι δεν δέχεστε την γνώμη των πολλών αλλά του ενός έστω και αν είναι Δήμαρχος . Έτσι λειτουργείτε στην παράταξή σας ?

Με αυτό το σκεφτικό θέλετε να επιβάλλετε την άποψή σας μέσα στην παράταξή σας για όλα ?

Όσο για τους ψήφους του κου Δαμδημόπουλου νομίζω ότι δεν κρίνετε σωστά πολιτικά . Κανένας μα κανένας σύμβουλος οι ψήφοι που παίρνει δεν είναι προσωπικά δικοί του . Αντλεί μέσα από την δεξαμενή των φιλικά προσκείμενων στον κάθε συνδυασμό . Το μόνο που μπορώ να δεχτώ σαν προσωπικούς ψήφους είναι οι ψήφοι που πήρε ο καθένας με μονοσταυρία . Στην περίπτωση του κου Δαμδημόπουλου δεν είναι πάνω από δέκα . Δεν νομίζω ότι αν δεν ήταν ο κος Δαμδημόπουλος και ήταν οποιοσδήποτε άλλος να μην είχε τουλάχιστον δέκα προσωπικούς ψηφοφόρους .

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε αρκεί και αυτός να συνεργάζεται μαζί μου και να δέχεται τις απόψεις των πολλών .

Μετά τιμής

Κωνσταντίνος Τζιάμος , Αντιδήμαρχος Σπετσών

Υ.Γ   Το ίδιο κείμενο έχω υποβάλλει ως σχόλιο και και στο blog της κας Αργυρίου-Κουμπή .

Advertisements
This entry was posted in Φιλοξενούμενα κείμενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s