Απίστευτα ψέματα αλλά και απίστευτες αλήθειες

 

Επανερχόμενη η κα Κουμπή στο θέμα του ελέγχου της κίνησης του λογαριασμού του δήμου Σπετσών ανάρτησε χθες Δευτέρα 23/7 στο παραταξιακό της μπλόγκ ένα κείμενο το οποίο προσπαθεί να αιτιολογήσει την αδυναμία της να ελέγξει τα στοιχεία τα οποία ο Δήμαρχος Σπετσών ποτέ δεν αρνήθηκε να της επιτρέψει να τα ελέγξει .

Απεναντίας αυτό που της είπε προφορικά εδώ και ενάμιση μήνα το επισημοποίησε (διότι όλα καλά αλλά πρέπει να τηρούμε και την διαδικασία) με το υπ’αριθ …….  Πρωτοκόλλου έγγραφο προς την ίδια και το οποίο και το κοινοποίησε και στην Εισαγγελία Πειραιώς και μάλιστα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας , Εισαγγελέα κο Ποιμενίδη .

Με το έγγραφο αυτό καλεί την κα Κουμπή να προσέλθει στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και παρουσία του ταμία και της προϊσταμένης της οικονομικής υπηρεσίας να ζητήσει και να της επιδειχθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο επιθυμεί από την κίνηση του λογαριασμού του Δήμου , παραστατικά , δικαιολογητικά και ότι θα ήθελε να δεί για να διαπιστώσει με τα μάτια της αν έχει συντελεστεί σοβαρή δημοσιονομική εκτροπή στα οικονομικά του Δήμου Σπετσών .

Βεβαίως απορίας άξιο είναι γιατί δεν προσήλθε να το κάνει όπως είχε δικαίωμα .

Ενδέχεται να μην έχει τις απαραίτητες γνώσεις να το κάνει και είναι απολύτως λογικό .

Δεν είμαστε όλοι λογιστές ή οικονομολόγοι για να εκτιμήσουμε τα στοιχεία τα οποία θα μας επιδειχθούν . Άρα τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ?

Απλούστατα επιμένουμε να λάβουμε αντίγραφα τα οποία ενδεχομένως θα τα αξιολογήσει κάποιος ο οποίος έχει τις απαραίτητες γνώσεις . Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι κάποιος νομικός ο οποίος διετέλεσε και επί δύο τετραετίες Δήμαρχος Σπετσών και ο οποίος κατά τύχη παρευρέθηκε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας  χεράκι – χεράκι με την επικεφαλής της Ελάσσονος  Αντιπολίτευσης  και ο οποίος κουνούσε χαρτιά τα οποία κρατούσε στα χέρια του κάνοντας μνεία για κακουργήματα και σοβαρή δημοσιονομική εκτροπή η οποία συντελείται στο ταμείο του Δήμου μας .

Κατά σύμπτωση ο νομικός αυτός τυγχάνει να είναι ακόμα τυπικά και δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας .Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κύριος αυτός δεν έχει παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ποτέ παρά μόνο μία φορά, αφήνοντας εκτεθειμένους τους συμβούλους της παράταξής του και ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας εδώ και ενάμιση χρόνο . Μάλλον είναι ασήμαντη και μειονεκτική η καρέκλα της Αντιπολίτευσης .

Και ενώ θα μπορούσε να είναι παρών και να ενδιαφέρεται για τα του τόπου μας , προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει από την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που οφείλουμε να διαχειριστούμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας .

Προσπαθεί δε η κα Κουμπή να μας αποπροσανατολίσει και αυτή με την σειρά της από τον αγώνα δρόμου που κάνουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με βαριές κατηγορίες .

Η απάντηση που δίνουμε είναι απλή :

Αν δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα γραφόμενα του προϊσταμένου της εισαγγελίας η κα Κουμπή ο οποίος μιλάει για λόγους  προστασίας τραπεζικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων  τότε άς κάνει τον κόπο να ξαναπάει στην Εισαγγελία να της το ερμηνεύσουν .

Η κα Κουμπή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αλλά ούτε και εμείς έχουμε να κρύψουμε κάτι .

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ας ψηφίσει να γίνει σωστός και συστηματικός έλεγχος από τους πλέον αρμόδιους , τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του δήμου σε βάθος μίας δεκαετίας και αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε και τιμάμε .

Όσο για συκοφαντικές επιστολές και δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας απορίας άξιο είναι γιατί όλα αυτά τώρα και τόσο καλά ενορχηστρωμένα ?

Ποιόν εξυπηρετούν όλες αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες κατά προσώπων , συνειδήσεων και υπολήψεων τόσο απροκάλυπτα και μη τεκμηριωμένα ?

Είναι τυχαίο ότι στην  πλειονότητα τους  είναι χυδαία και αποσύρθηκαν νύχτα όπως ακριβώς και δημοσιεύτηκαν ?

Έχει μάλλον δίκιο η κα Κουμπή .

Ήρθε μάλλον η ώρα να λύσουμε και εμείς την σιωπή μας και να ειπωθούνε επιτέλους οι αλήθειες .

Advertisements
This entry was posted in Φιλοξενούμενα κείμενα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s